Groepslessen
Fit Fun Health & Racketclub

Groepslessen

Onder het motto ‘samen sporten is veel leuker!’ bieden wij volop variatie in groepsfitness. Samen bewegen werkt inspirerend en het helpt je vaak net even over de drempel heen. Er zijn groepslessen voor iedereen van beginner tot gevorderde, wat je ook leuk vindt en wat je doelen ook zijn. Je kunt in ons fitnesscentrum in Emmeloord terecht voor onder meer Bodypump, Fit & Shape, Bodystep, RPM (spinning), Sh’bam, Total Bodyaction, Health Happiness, Bootcamp en Coach by Color.

Informatie alle groepslessen

Club Power

Club Power is ontwikkeld om je kracht en uithoudingsvermogen in de grote spiergroepen te verbeteren en daarbij zoveel mogelijk calorieën te verbranden om een maximaal effect te behalen.

De muziek en de choreografie  blijft 3 maanden onveranderd.

Club Yoga

De stem van de coach en de klanken van de muziek nemen je mee, even weg van de drukte. Ontspanning en inspanning wisselen elkaar af. De yogaoefeningen hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, maar geven je toch een ontspannen gevoel. Je focus ligt op het goed uitvoeren van die ene oefening, totdat je deze onder controle hebt. Je verlaat de les met een leeg hoofd, een gezond lichaam en nieuwe energie.

De muziek en de choreografie  blijft 3 maanden onveranderd.

Hatha Yoga

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

Hatha Yoga is de basis van alle yoga en een zeer geschikte vorm om mee te starten omdat eigenlijk alle doelgroepen kunnen deelnemen aan Hatha yoga. De traditionele houdingen geven rust en ruimte in het lichaam. Een geschikte trainingsvorm om mensen naar ontspanning te brengen terwijl ze zich inspannen. Hatha is zowel intensief als zeer ontspannend aan te bieden. Grenzen opzoeken is een onderdeel van yoga omdat je dan pas grenzen kunt verleggen, zowel fysiek als mentaal.

Coach by Color

Coach By Color brengt een simpele en intuïtieve vorm van communicatie samen met cycling in een groep om de ervaring van de renners te verbeteren en om hun fitnessresultaten in minder tijd te behalen. Het Coach By Color vermogensprogramma combineert accurate zone-training met stimulerende kleuren om de inspanning van een lid te helpen coachen tijdens de training.

Fit & Shape

Fit & Shape is de meest gevarieerde groepsles  met een breed scala aan oefeningen uitgevoerd op geweldige muziek van toen en nu. Je werkt op plezierige wijze aan je coördinatie, snelheid, bewegelijkheid, hart- en longconditie, kracht, een positieve instelling en je mentale en fysieke fitheid. In het krachtdeel gebruiken we een mat, elastiek en gewichten. Fit & Shape laat zien dat sport, plezier en algehele gezondheid gemakkelijk samen gaan.

Health Hapiness

Health Happiness is een body & mind groepsles, een bewegingskunst en voor sommigen zelfs een ondersteuning bij hun levenskunst.

Het is een ontspannende groepsles waarmee jij jezelf klaar stoomt voor het weekend met heerlijke T’ai Chi bewegingen.

Bij de warming up start je met lichte oefeningen die je spieren soepel maken. Vergis je niet! Ook al ziet het er eenvoudig uit, in het begin is het nog best lastig. Gegarandeerd dat je de anderen dingen ziet doen waarvan je betwijfelt of jij ze ooit zult kunnen! Gelukkig voor je: dat heeft iedereen in het begin wel eens gedacht.

Daarna leer je enkele eenvoudige T’ai Chi oefeningen, die de basis zijn voor de veel ingewikkeldere bewegingen die je later leert maken. Het kost wat tijd om de oefeningen goed aan te leren maar vanaf les 1 zul je een toename zien in je balans en coördinatie.

Je gaat je sierlijker en tegelijk krachtiger bewegen en presenteert jezelf daardoor ook anders. Je zult niet de eerste zijn die zichzelf voelt groeien in zelfvertrouwen door deze lessen. Een echte body-mind les dus!

We sluiten de les af met een korte maar zeer effectieve manier om alle rust, balans en energie van de les op te slaan zodat je daar later weer over kunt beschikken op het moment dat jij dat nodig hebt.

Club Cycle

Je Club Cycle instructeur leidt jou en het peloton over het parcours, met behulp van inspirerende muziek die past bij de choreografie, diverse fietsposities en verschillende snelheden. De muziek en de choreografie blijft 3 maanden onveranderd.

Sh'bam

Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics die door remix in een nieuw jasje zijn gestoken en natuurlijk de meest swingende Latin beats. Dit maakt SH’BAM tot een workout die ultrafun en gezellig is. Elke 45-minuten durende SH’BAM les is levendig, uniek en afwisselend. De muziek en de choreografie blijft 3 maanden onveranderd

Bootcamp

Bootcamp is het in teamverband sporten in de buitenlucht, waarbij plezier vooropstaat. Het doel is om onder professionele begeleiding van een personal trainer effectief te trainen, zodat je je persoonlijke doelen kunt behalen. Wil je graag fitter worden, afvallen of sterker worden, dan is Bootcamp zeker geschikt. Bootcamp bestaat namelijk uit een afwisselend pakket aan oefeningen die je bij voorkeur in een park uitvoert, zodat je binnen korte tijd je hele lichaam traint. 

Zo werk je aan je conditie, doe je rek- en strekoefeningen en komen er leuke, uitdagende spierversterkende oefeningen voorbij. Doordat je in groepsverband traint, ontstaat er al snel een leuke, ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat je net dat beetje extra geeft, of je nu individuele oefeningen doet of samen.

groepslessen emmeloord

Wil je zelf een keer ervaren of Fit Fun Health & Racketclub bij je past?

Claim dan nu jouw gratis proefweek!